Literarni večer z Markom Sosičem

Kategorija: Literarni večeri
Datum: 15.11 2017
Lokacija: knjigarna Beletrina, Novi trg 2, Ljubljana

Vabimo vas na literarni večer z Markom Sosičem, ki bo potekal v sredo, 15. novembra, z začetkom ob 18. uri, v Beletrinini knjigarni na Novem trgu. Avtor bo prebiral odlomke iz svoje knjige Balerina, Balerina.

 

 

Foto: Agnese Divo

 

 

V kratkem romanu Balerina, Balerina spremljamo obdobje šestdesetih let preteklega stoletja, čas, ko so se godile za človeka in človeštvo velike reči, skozi oči junakinje, ki je bila nekoč povsem običajno dekletce, potem pa se je v njej nekaj prelomilo. Nehala je govoriti in se miselno razvijati. Njen svet pomembneje od novice o tem, da je prvi človek stopil na Luno, zaznamujejo odnosi med ljudmi, ki so ji blizu, svetloba dneva in tema noči, spreminjanje letnih časov ter sanje. Čeprav se zdi, da je Balerinin pogled na svet ozek in poenostavljen, lahko ugotovimo, da je prav zaradi tega tudi bolj dojemljiv za tisto, kar je v življenju zares bistveno in pomembno.

 

Marko Sosič (1958), rojen v Trstu, je pisatelj in režiser. Njegov knjižni prvenec je bila zbirka novelet Rosa na steklu (1990), sledila je avtobiografska gledališka kronikaTisoč dni, dvesto noči (1996), pričujoči kratki roman Balerina, Balerina pa je prvič izšel leta 1997. Sledili so roman Tito, amor mijo (2005), zbirka kratkih zgodb Iz zemlje in sanj (2011), roman Ki od daleč prihajaš v mojo bližino (2012) in Kratki roman o snegu in ljubezni (2014). Z vsakim od romanov se je avtor uvrstil med finaliste za nagrado kresnik, njegova dela so prevedena v več jezikov. Maja 2017 je bil premierno predvajan tudi Sosičev prvi celovečerni film Komedija solz.

 

 

Prijazno vabljeni!