Založba Goga na Slovenskem knjižnem sejmu

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 22.11 2017 - 26.11 2017 0.00
Lokacija: Cankarjev dom, Prešernova 10, Ljubljana

Tudi letos nas lahko najdete na Slovenskem knjižnem sejmu od srede, 22. 11., do nedelje, 26. 11., v prvem preddverju Cankarjevega doma. 

 

 

Za vas smo pripravili nabor knjig po izredno prijaznih sejemskih cenah, zato nas le obiščite na naši stojnici.Letos s ponosom delimo novico,  je epos Vrata nepovrata Borisa A. Novaka med petimi nominiranimi deli za nagrado Knjiga leta 2017! Dobitnico nagrade Knjiga leta bodo z glasovanjem izbrali obiskovalci sejma.Zelo vas bomo veseli tudi na prireditvah z našimi avtorji, ki se bodo odvile v okviru knjižnega sejma. Vabljeni k ogledu natančnejšega sporeda in spremljanju naših nadaljnjih objav na družabnih omrežjih! 

Četrtek, 23. 11., ob 18.00, Gogina stojnica

Podpisovanje knjig in druženje z Mihom Mazzinijem

 

Petek, 24. 11., 18.00, Debatna kavarna

Resnica med zgodovino in literaturo

Gostje: Vinko MöderndorferBožo Repe

Moderator: Aljoša Harlamo

vKako pripovedovati zgodbe iz polpretekle zgodovine – zgodbe, ki jih številni poznajo, a jih vsak vidi v svoji luči, vsak preživeli udeleženec se spominja drugih detajlov. Vprašanje je toliko bolj zanimivo ob knjigah o drugi svetovni vojni – ko so jih nehali pisati udeleženci, se je nekaj časa zdelo, da so povsem izginili iz sodobne literature, v zadnjih letih pa izhaja vedno več izjemnih knjig sodobnih slovenskih avtorjev, ki se ukvarjajo s tem, morda najbolj dramatičnim poglavjem slovenske zgodovine.

 

Sobota, 25. 11., 18.00, Debatna kavarna

Beseda in bitcoin: je (v) Tik pod nebom prostora za oboje?

Gostja: Agata Tomažič

Moderator: Lenart J. Kučić

Splet in sodobne informacijske tehnologije so spravile ob kruh marsikatero panogo, tisk je le ena izmed njih. O spopadu med analognim in digitalnim, ki bi ga lahko prevedli tudi na raven generacij, se bo Lenart J. Kučić pogovarjal z Agato Tomažič ob izidu njene nove knjige Tik pod nebom. Gre za roman, ki prevprašuje zaton tiskanega medija in se sprašuje, kaj je pomembnejše: besede ali bitcoini?

 

Sobota, 25. 11., 18.00, Pisateljski oder

Funkcije jezika: jezikovne antiutopije

Gost: Sebastijan Pregelj

Moderatorka: Nina Dragičević

Vdih. Izdih. Vdih. Izdih. Vdih … Če velja, da ljudje krotimo kaos s ponavljanjem in tako tudi preživimo, potem gre »Vdih. Izdih.«, sicer naslov romana Sebastijana Preglja, brati kot napotek. Ta navidez preprosta resnica pa je prežeta s (pogosto nevzdržno) turbulentnostjo življenja, v katerem se umišljeno in stvarno tako prepleteta, da ni več mogoče z gotovostjo trditi, katero je katero. Je pa vendarle življenje. O življenju oziroma o pisanju življenja bomo s Sebastijanom Pregljem spregovorili na Pisateljskem odru. 

 

Nedelja, 26. 11., 13.00, Debatna kavarna

Na sledi resnice

Gostje: Tadej Golob in Mirt Komel

Moderator: Avgust Demšar

Detektivski roman je eden najbolj priljubljenih literarnih žanrov. Na debatni kavarni bodo sogovorniki razmišljali o tem, v čem natančno je privlačnost detektivk, kako se je ta žanr razvijal od svojega nastanka v 19. stoletju do danes in kdo so njegovi najboljši avtorji in avtorice.  Avtorji detektivskih del bodo spregovorili o tem, kako so se sami lotili pisanja tega zahtevnega žanra, s čim so imeli največ težav in v čem so pri oblikovanju detektivke sami najbolj uživali.

 

Vljudno vabljeni!