Društvo za teoretsko psihoanalizo na Slovenskem knjižnem sejmu

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 22.11 2017 - 26.11 2017 0.00
Lokacija: Cankarjev dom, Prešernova 10, Ljubljana

Ponovno pozdravljeni na Knjižnem sejmu v Cankarjevem domu (od 22. 11. 2017 do 26. 11. 2017). Nahajamo se znotraj razstavnega prostora, imenovanega Akademska četrt, skupaj z založbami Kooperative THD (Sophia, Studia Humanitatis, Založba */cf., Založba Krtina in Društvo za teoretsko psihoanalizo), v visokem pritličju (neposredno zraven Pisateljskega odra, ob izhodu k spomeniku Borisa Kidriča). Sejem nam omogoča prodajati tudi novitete s popustom (kar nam Zakon o Enotni ceni knjige prvih pol leta po izidu posamičnega naslova novitete prepoveduje), zato vabljeni … Glej priložen cenik v priponki. 

Ob tej priložnosti bi vas radi opozorili na sledeče novitete iz leta 2017 in s konca 2016 (izšle praktično v letu 2017; glej priponke) in bodo dosegljive na tem sejmu (cene v priponkah so mpc; nanje velja 20 % sejemski popust): 

-          na posamezne zvezke odlične humanistične revije Problemi s tradicijo več kot petdeset letnega izhajanja let (na letnik 2017 (št. 1-2, 3-4, 5-6, 7-8 (gl. Hegle, Kiparstvo); letnik 2016 v celoti itd. (na tem mestu premalo prostora prostora za predstavitev odličnih teoretskih premislekov iz posameznih zvezkov; naročila za naročniška razmerja od leta 2018 naprej zbiramo tudi na tem sejmu)

-          Vesna Pobežin Roš, Pedagoška ideologija ali Kdo zdaj tu uživa? (prinaša kritično intervencijo v sodobno polje vzgoje in izobraževanja, ki izpostavlja nekatere ključne poteze aktualne pedagoške ideologije in njenih glavnih mehanizmov) 

-          G. W. F. Hegel, Predavanja o estetiki III. Kiparstvo (prev. Robert Vouk – tretja knjižica iz serije Heglovih predavanj o estetiki, ki prinaša detajlno Heglovo analizo in razumevanje kiparstva kot takega)

-          Sigmund Freud, Pet analiz (ponatis na nek način »bibličnega dela«, ki vsakomur pomaga skozi branje najbolj razvpitih analiz Freudovih pacientov razumeti samega sebe)

-          G. W. F. Hegel, Fenomenologija duha (ponatis, prev. Božidar Debenjak; eno tistih »eno tistih velikih del, za katere zares velja fraza, da ne potrebuje predstavitve«)

-          Mladen Dolar, Heglova Fenomenologija duha  (Združen ponatis dveh klasičnih Dolarjevih del, ki so – v času svojega nastajanja in objave – v veliki meri vplivale na formiranje številnih generacij mislečih: Heglove Fenomenologije duha I (1990) in Samozavedanja (1992)) 

-          Aleš Bunta, A-cogito (Knjiga je sistematična študija kartezijanskega cogita in teorije grotesknega, ki jo avtor razvije v pregibu foucaultovske biopolitike in pornološke umetnosti.)

-          Simon Hajdini, Kaj je ta duh? K filozofiji voha (Avtor se v knjigi sistematično loteva izčrpne analize voha, ki predstavlja nočno moro filozofov.)

-          Ponavljanja (Problemi, št. 9-10/2017; zbornik člankov na temo ponavljanja, v filozofiji ene najstarejših in najvztrajnejših tem …)

 

                 

 

Ob tej priložnosti bi vas radi opozorili na sledeče novitete iz leta 2016 in 2015 (glej priponke; cene v priponkah so mpc; nanje velja 20 % sejemski popust)): 

-          Gregor Moder, Komična ljubezen. Shakespeare, Hegel, Lacan (2015)

-          Tadej Troha, Intervencije v nepovratno (2015)

-          Jean-Pierre Dupuy, Prihodnost ekonomije (2016; skupaj s spremno besedo Slavoja Žižka)

-          Jacques Lacan, Hamlet (2016; popolnoma nov prevod).

  

            

 

Prav tako bi vas radi posebej opozorili na:

-          Kantovo Kritiko čistega uma (dosegljiva sta še morda 2 »kompleta« po res dosegljivi ceni)

-          kot tudi na preostalo knjižno produkcijo Društva za teoretsko psihoanalizo, ki je razvidna iz priloženega cenika s sejemskimi popusti (posebni popusti za starejše zvezke revije Problemi (do leta 2000 po ceni 2,00 € in od 2001–2006 po ceni 5,00 €, itd.). 

Ob tej priložnosti bi vas radi opozorili tudi na dogodke Pisateljskega odra, ki jih bo Kooperativa THD (tj. založbe Kooperative THD) na letošnjem Knjižnem sejmu v Cankarjevem domu soustvarjala.

 

Vljudno vabljeni.

Društvo za teoretsko psihoanalizo