Caroline Sury: Voodoo Entartete Kunst

Kategorija: Razstave
Datum: 01.12 2017 - 29.12 2017 0.00
Lokacija: Galerija Alkatraz, AKC Metelkova mesto, Ljubljana

CAROLINE SURY: Voodoo Entartete Kunst strip, risba, grafika, izrezanke, animacije, performans ... razstavi, delavnica, serija performansov

RAZSTAVI

galerija Alkatraz, AKC Metelkova mesto, Ljubljana; ODPRTJE: petek, 1. dec. 2017, ob 20.00 [do 29. 12.]

festival animiranega filma Animateka, Kinodvor, Ljubljana; ODPRTJE: ponedeljek, 4. dec. 2017, ob 22.00 [do 10. 12.]

 

 

Krstni samostojni nastop Caroline Sury v Sloveniji prinaša izbor izrazito raznovrstnega ustvarjanja te francoske umetnice: poleg izbora originalov iz njenih stripovskih del se v galeriji Alkatraz obeta še predstavitev avtoričinih risb, grafik, kot tudi ilustracij inanimiranih filmov. Poseben poudarek razstave je namenjen prikazu avtoričinih izrezank.

Caroline Sury pri svojem delu črpa iz tradicije art bruta; njeno delo je neposredno, celo divje, a  hkrati vseskozi tudi skrajno osebno ter intimno, saj se pogosto lotevaavtobiografskih tem, ki jih obravnava nadvse iskreno. Pri svojem delu se Caroline Sury pogosto loteva obravnave ženskih vprašanj in njenega eroticizma, kar je tudi eden osrednjih naglasov razstave: temu bo v galeriji namenjen poseben damski budoar, kjer bodo prikazana predvsem dela z erotično tematiko.

Z večmedijsko postavitvijo, ki z avtoričinim performansom posega tudi na področje virtualne realnosti, se ljubljanski publiki na zaokrožen in celovit način predstavlja bogato ustvarjanje vsestranske underground umetnice, vsekakor dosledne v svoji neposrednosti in brezkompromisnosti. Hkrati bo Caroline Sury v Ljubljani sodelovala tudi s festivalom animiranega filma Animateka: v sklopu festivala, za katerega je prispevala grafično podobo, bo prikazan izbor njenih najljubših animacij, ob tem pa se v Kinodvoru obeta še manjša razstava njenih tiskov, nastalih po motivih izrezank.

Avtoričino gostovanje v Ljubljani bo okronal izid njenega flipbook-a, za posladek pa se vjubilejni,70. številki revije Stripburger obeta še njen veliki intervju.

Pozor, pozor! Čisto sveža izdaja Stripburgerja, ki letos obeležuje 25 let,  bo premierno na voljo prav na petkovem odprtju razstave v Galeriji Alkatraz.

 

Prijazno vabljeni!