Ilustrirani kvartet: predstavitev knjižnih novosti Mladinske knjige

Kategorija: Novinarske konference
Datum: 14.12 2017
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

V četrtek, 14. decembra 2017, ob 12. uri, prijazno vabljeni v knjigarno Konzorcij na predstavitev štirih knjižnih novosti.  

Z nami bosta urednika Irena Matko Lukan in Pavle Učakar ter avtorji: Svetlana Makarovič, Suzi Bricelj, Anja Štefan, Alenka Sottler, Urša Vogrinc Javoršek in Peter Škerl.

 

Pesnica, pisateljica, pravljičarka Anja Štefan in ilustratorka Alenka Sottler nam bosta razkrili ozadje nastajanja mojstrovine, prelepe slikanice DROBTINE IZ MIŠJE DOLINE, ki je na letošnjem knjižnem sejmu prejela priznanje Najbolje oblikovana knjiga 33. Slovenskega knjižnega sejma.  

Ob stoletnici prve izdaje BUTALCEV Frana Milčinskega, je izšla bogato ilustrirana knjiga, ki jo je s slikami oplemenitil  Peter Škerl. Namenjena je širšemu krogu bralcev, tudi otrokom in mladostnikom.    

Ljubitelje pravljic Svetlane Makarovič bo razveselila slikanica MEDENA PRAVLJICA z razkošnimi ilustracijami Suzi Bricelj. Brezčasna zgodba je leta 1991 izšla na zvočni kaseti, prvič jo imamo v obliki slikanice, ki ji je dodana zgoščenka z izvirno radijsko igro.    

Le kdo ne pozna medveda Puja, enega najbolj prisrčnih knjižnih junakov vseh časov? Pu in Christopher Robin sta se znašla tudi med platnicami klasične pesmarice za otroke ŠEST LET IMAM A. A. Milneja, ki smo jo v prepesnitvi Urše Vogrinc Javoršek končno dobili v slovenskem jeziku.