V zakulisju največje slovenske kriminalke s Tadejem Golobom

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 11.01 2018
Lokacija: Vodnikova domačija, Vodnikova domačija 65, Ljubljana

 

 

Knjiga in film je serija pogovorov o literaturi in njenih dvojnikih, ki jih enkrat mesečno na domačiji pripravlja in vodi Nadina Štefančič.

V središče skupaj z gosti postavlja preplet filma in literature. S filmskimi in književnimi avtorji se pogovarja o filmih in njihovih dvojnikih, literarnih predlogah. Sopostavljajo režijski in pisateljski pogled in nas učijo gledati med vrsticami ter brati med podobami.

TRETJI DOGODEK V SERIJI: V zakulisju največje slovenske kriminalke s Tadejem Golobom.

Ali je mogoče s slovensko TV kriminalko izprazniti slovenske ulice? Kako zapeljati slovensko občinstvo pred televizijske ekrane? Na tretjem večeru se bomo s pisateljem Tadejem Golobom pogovarjali o njegovem krimiču Jezero (Založba Goga), fenomenu med slovenskimi bralci, ki trenutno postaja še TV serija. Vabljeni na Knjigo in film, tokrat z vonjem po krvi sredi snežnega meteža.

------------

Tadej Golob je slovenski pisatelj, novinar, kolumnist in alpinist; avtor več intervjujev v reviji Playboy in nekdanji urednik alpinistične revije Grif. Napisal je roman Svinjske nogice, za katerega je leta 2010 prejel nagrado Kresnik, mladinski pustolovski roman Zlati zob, roman Ali boma ye!, kriminalni roman Jezero in avtobiografiji Petra Vilfana in Zorana Predina.