Novinarska konferenca ob izidu knjige Slovenija, Balkan, Evropa po meri živali ali človeka

Kategorija: Novinarske konference
Datum: 18.01 2018
Lokacija: Osrednja knjižnica Celje, Muzejski trg 1a, Celje

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo:

v četrtek, 18. januarja 2018 ob 11. uri

v prostorih Osrednje knjižnice Celje, in sicer na oddelku Glasba-film v pritličju.

 

O vsebini knjige Slovenija, Balkan, Evropa po meri živali ali človeka bo spregovoril tudi njen pisec Predrag Tašić, ki je v 90-ih letih že napisal dve knjigi o nekdanji Jugoslaviji; obe sta bili takoj po izidu tudi razprodani.

V decembru je na prodajne police v knjigarnah in knjižnicah prišla knjiga Slovenija, Balkan, Evropa po meri živali ali človeka. Avtor knjige je Predrag Tašić, včasih znano novinarsko ime medijskih hiš Politika in Vjesnik, v 90-ih letih prejšnjega stoletja pa tudi predstavnik za odnose z javnostmi poslednjega premierja nekdanje SFRJ Anteja Markovića. Danes z družino živi v Celju.

Po dveh knjigah, ki jih je Predrag Tašić napisal v Skopju (Kako je ubita druga Jugoslavija, Kako sem branil Anteja Markovića) se je po 22-ih letih bivanja v Sloveniji lotil peročih težav te podalpske države, Balkana in Evrope. Tudi v tej knjigi je kot dolgoleten novinar in podjetnik ostal zvest kritični analizi sedanjih razmer. Vendar pa v tej, že tretji knjigi poleg mnenj, kritik in nasvetov ponuja tudi pogled za drugačno prihodnost Slovenije kot države in družbe, ki naj bi postala »mati« vseh prebivalcev, ne le elite in njenih »vernikov«. Knjiga je zagotovo zanimiva za vsakogar, ki ga zanima tudi Slovenija, Balkan in Evropa jutrišnjega dne. Pogled z nasveti pa je v letu pred volitvami lahko izhodišče za razmislek vsem političnim opcijam, ki si želijo ohraniti oblast ali se povzpeti na čelo države.

Predstavniki medijev, ki se boste udeležili novinarske konference poleg informativne mape s podatki o knjigi in avtorju prejmete tudi brezplačen izvod knjige. Zato vljudno prosim, če lahko udeležbo vnaprej potrdite na naslov založnika, to je KUPA komunikacije s kontaktno osebo: Biserka Povše Tašić, gsm: 040 453 189, e-naslov: biserka.povse.tasic@outlook.com