Otvoritev festivala Fabula

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 03.02 2018
Lokacija: Cankarjev dom, Prešernova 10, Ljubljana

 

Festival literature sveta Fabula 2018 bomo slovesno otvorili v družbi ukrajinskega pisatelja, pesnika in esejista Serhija Žadana. V okviru Fabule bo izšla Žadanova knjiga "Vorošilovgrad".

Triintridesetletni Herman Koroljov, diplomirani zgodovinar, nekega dne prejme klic, da je njegov brat Jura, lastnik bencinske črpalke, skrivnostno izginil. Tako se vrne v provinco, sovjetski Vorošilovgrad, današnji Lugansk, da bi našel brata. Prevzame bencinsko črpalko in skuša rešiti propadajoči posel ter vstopi v svet skrivnosti, gangsterjev in drugih likov post-sovjetske resničnosti, ki jim ne more ubežati. Napeto, duhovito in čudovito napisano delo enega od sodobnih klasikov svetovne književnosti in ukrajinskega literarnega zvezdnika.

 

Serhij Žadan (1974) je ukrajinski pisatelj, pesnik, esejist in prevajalec. Njegova literarna dela so prevedena v številne tuje jezike, prejel pa je tudi mnoge ugledne domače in mednarodne literarne nagrade.

Dogodek po povezoval dr. Andrej Stopar.

Vabljeni!

 

*Vsi dogodki festivala so brezplačni, izjema je le sklop Filmska Fabula. Brezplačne vstopnice je mogoče prevzeti v informacijskem središču Cankarjevega doma v pasaži Maxija. Osrednji festivalski dogodki bodo tolmačeni v slovenski jezik, ob prevzemu slušalk je treba predložiti osebni dokument. Ker so dogodki hitro razprodani, vam svetujemo, da karte dvignete nekaj dni pred dogodkom. Če se dogodka ne boste mogli udeležiti, vljudno prosimo, da vstopnice vrnete na blagajno Cankarjevega doma ali jo o tem vsaj obvestite. Na ta način boste ogled dogodka omogočili komu drugemu.