Novost, knjiga tedna ter knjige meseca Celjske Mohorjeve družbe

Kategorija: Obvestila
Datum: 29.01 2018 - 04.02 2018 0.00

NOVOST:

 

Ivana Vatovec: BREZANKE 

Pesmi, ki so vzniknile kot pesniško čudenje vsemu, kar nas obdaja, so napisane s pretanjeno lirsko pisavo, ki kar kliče k meditativnemu branju. Vabijo nas, da poiščemo sledove čudenja tudi v nas samih.

Pesničino prodorno oko v svetu okoli sebe prepoznava polno majhnih čudes. A njena opažanja niso le podobe krajev in pokrajin, impresije ali slike iz narave, čeprav jim nameni veliko pozornosti. Odločujoče postane podoživljanje opažanj in prikaz prebujenih spominov, segajočih daleč nazaj. Kajti sledovi, ki so ostali, kličejo k upesnitvi. Ali kot zapiše v uvodni pesmi:"… v belem prahu ceste so ostale moje sledi …".

Ilustracije: Tamara Pintarič. Izšlo v sodelovanju s Kulturnim društvom Franc Bogovič Dobova.

64 str.; 12,50 EUR. Informacije in naročila na povezavi

 

IZ PONATISA:

 

Anselm Grün: MALA KNJIGA O PRAVI SREČI

Noben človek ni rojen za to, da bi bil nesrečen. Niti da bi ga bilo strah ali da bi trpel zaradi samega sebe in svoje okolice. Namenjeni smo za radost, za veselje do življenja, za notranjo Svobodo … Mala knjiga o pravi sreči ponuja kratka in iskriva razmišljanja, kako se temu lahko vsak od nas približa tukaj in zdaj.

160 str.; 13,00 EUR. Informacije in naročila na povezavi.

 

 

KNJIGA TEDNA od 29. 1. do 4. 2. 2018

 

 

ZGODOVINA KATOLIŠKE CERKVE

Pregledno zapisana zgodovina Cerkve je delo več avtorjev, ki ob pogledu v preteklost osvetljujejo bistvene prvine krščanstva. Ob zavedanju prepletenosti Cerkve s prostorom in časom, "s prašno cesto zgodovine", so se avtorji izognili vsakršni enostranskosti. Dodana so poglavja, ki nadrobneje obravnavajo razmere na naših tleh.

Znižana cena 25,00 EUR (redna cena 45,07 EUR). Informacije in naročila na povezavi.

 

KNJIGE MESECA FEBRUARJA - POEZIJA pri Celjski Mohorjevi

Od 1. do 28. februarja 2018 nudimo popust na izbrane knjige POEZIJE Celjske Mohorjeve družbe!Vabljeni k prebiranju izdaj, ki so jih ustvarili:

ANTON MARTIN SLOMŠEK, SIMON GREGORČIČ, TONE PAVČEK, JANEZ MENART, MIROSLAV KOŠUTA, NEŽA MAURER, TONE KUNTNER, ZORKO SIMČIČ, ANDREJ CAPUDER, CIRIL ZLOBEC, LUKO PALJETAK, LILI NOVY, ODON PETERKA, ERICH KÄSTNER, CHARLES PÉGUY, DRUTMAR CREMER, CHRÉTIEN DE TROYES, BINA ŠTAMPE ŽMAVC, BRANE SENEGAČNIK, KOZMA AHAČIČ, BORIS PAHOR, LJUBICA ŠORLI, MARTIN MARION, STANKO JANEŽIČ, FRANCE VODNIK, VLADIMIR KOS, VLADIMIR TRUHLAR,  ANDRAŽ POLIČ, SLAVICA ŠTIRN, MILICA STURM, IVANA VATOVEC,MOJCA CRNOBORI, DAMIJAN PERNE, JAKA KOŠIR, MARTA IN RADOVAN KLOPČIČ, ZDENKA SUŠEC in VIKTORIJA GORJUP.

Seznam izdaj PDF in povezava na PREDSTAVITVE.

 

Vabimo vas v naši knjigarni s knjižnim in darilnim programom v Celju (Prešernova ulica 23) in Ljubljani (Nazorjeva ulica 1) ali na www.mohorjeva.org!