Razstava ob 70-letnici mladinskega knjižničarstva na Slovenskem

Kategorija: Obvestila
Datum: 06.02 2018 - 05.03 2018 0.00

Spoštovani,

letos obeležujemo 70 let mladinskega knjižničarstva na Slovenskem. Obletnico bomo zaznamovali bolj strokovno kot praznično: v reviji Knjižnica bo objavljena analiza ankete Razmisleki o branju in mladinskem knjižničarstvu, na marčevski strokovni sredi bo okrogla miza na temo Podoba mladinskega knjižničarstva danes, v aprilu pa simpozij Poslanstvo mladinskega knjižničarja: z dobrimi zgodbami knjižničarji posredujemo vedenje o svetu. Skupaj s simpozijem pripravljamo tudi priložnostno razstavo, ki naj bi predstavila po eni strani prehojeno pot, po drugi strani pa opozorila na bodočnost mladinskega knjižničarstva.

V desetletjih delovanja različnih knjižničnih oddelkov za otroke in mladino po Sloveniji se je nabralo toliko posameznih in skupnih zanimivih dogodkov, da bi jih bilo nemogoče prikazati na enem mestu z omejenimi možnostmi. Če pa je kaj takega, na kar ob tej priliki ne bi smeli pozabiti, vas vljudno prosimo, da nam pošljete (vse ali kaj od naštetega):

-zanimivo fotografijo oddelka,

-kak zanimiv ali pomemben dogodek iz življenja vašega oddelka,

-kako hudomušno anekdoto iz dela z mladimi bralci,

-ime bralke ali bralca, ki je kasneje postala za vse nas pomembna oseba, …

Vse poslano opremite s podatki, za katere želite, da spremljajo razstavljeno. Potrudili se bomo, da te zanimivosti vključimo v našo razstavo.

 

Gradivo, za katerega bi radi, da ga vključimo v razstavo, bomo zbirali do vključno 5. marca 2018 na naslov: pionirska@mklj.si