Otroški abonma: Medvedek Pu in čebele.

Kategorija: Prireditve za otroke
Datum: 15.02 2018
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

 

Četrtek, 15. februar 2018, ob 17. uri, Konzorcij

 

Februarsko srečanje ob kamišibaju bo "medvedje". Z nami bo najbolj slavni medved na svetu: Pu. Zgodba o njem ni ljudska, kot smo bili vajeni doslej, ampak so je za svojo sprejeli otroci in odrasli po vsem svetu. Skupaj z medvedom, čebelami in Kristoferjem Robinom pride na obisk Urška Cvetko. Poleg skupne igre in ogleda kamišibaj predstave boste, kot običajno, z Urško tudi ustvarjali. Se tudi vam zdi, da čebele nekaj sumijo? 

Lepo vabljeni!

 

Kamišibaj,  pripovedovanje zgodb ob slikah v malem lesenem odru, izvira z Japonske. Od 2013, ko se je pojavil  v Sloveniji, postaja vse bolj  priljubljena umetnost med otroki in odraslimi.  K nam je kamišibaj  zanesel  etnolog in lutkar Igor Cvetko, skupaj z Jeleno Sitar pa ga  v svojem  lutkovnem gledališču Zapik uprizarjata, raziskujeta in razvijata.  Jelena  predava na Pedagoški fakulteti  v Kopru gledališče, lutke in tudi kamišibaj, tako da ga poznajo tudi nove generacije učiteljev in uporabljajo pri pouku.

Otroški abonma poteka vsak tretji četrtek v mesecu ob 17. uri, v knjigarni Konzorcij, kjer vas vsak mesec čaka igrivo pravljično popoldne s kamišibajem in ustvarjalnimi delavnicami lutkovnega gledališča Zapik. Otroke vpisujemo na otroškem oddelku knjigarne. Obisk abonmaja je brezplačen.

Lepo vabljeni!