Zvezdana v živo z Brunom Šimlešo: O življenju, ljubezni in duhovnosti - iz življenjske prakse.

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 01.03 2018 - 15.03 2018 0:00
Lokacija: Dom knjige, Pristaniška ulica 5, Koper

 

 

Pogovor Zvezdane Mlakar, voditeljice televizijske oddaje Zvezdana, z najbolj znanim hrvaškim strokovnjakom za ljubezen Brunom Šimlešo, ob izidu njegove nove knjige Brez rokavic.

 

Četrtek, 1. marec 2018, ob 19. uri, Dom knjige Koper, Pristaniška ulica 5, Koper

 

Sreda, 7. marec 2018, ob 18. uri, Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

 

Torek, 13. marec 2018, ob 18. uri, Mestna knjigarna Nova Gorica, Rejčeva ulica 12, Nova Gorica

 

Sreda, 14. marec 2018, ob 18. uri, Mestna knjigarna Celje, Stanetova ulica 3, Celje

 

Prijazno vabljeni!

 

Življenje ni generalka!

Najnovejša knjiga priljubljenega Bruna Šimleše je namenjena življenjski praksi, saj nam je teorija večinoma jasna, piše avtor v uvodu. V delo je vključil provokativna pisma bralcev, na katera je odgovoril neposredno – brez rokavic.

Bruno Šimleša je hrvaški avtor več knjig, med katerimi so tudi tri velike uspešnice, prevedene v slovenščino: Ljubeznoslovje, Umetnost življenja inŠola življenja. Priljubljeni predavatelj z ženo in hčerjo živi v Zagrebu in veliko potuje ter predstavlja svoje delo. Njegove knjige so prodane v več kot 100.000 izvodih.

Brez rokavic je knjiga o življenju, ljubezni, Bogu in duhovnosti. Namenjena je življenjski praksi, saj nam je teorija večinoma jasna, piše avtor v uvodu. Večinoma vemo, kaj bi morali storiti, ne vemo pa, kako to storiti! Vemo, na primer, da bi morali priznati napake, vendar to storimo le redko. Vemo, da bi morali ljubiti sebe, ne vemo pa, kako to uresničiti. Vemo, da bi morali čutiti hvaležnost ali odpustiti, ne vemo pa, kako. Vemo, da bi bilo modro priznati različne napake, vendar nam ego tega ne dovoli. Kako zdravo ljubiti sebe, odpustiti, biti prisoten v zdajšnjem trenutku, doseči mir s starši, sprejeti spremembo in še marsikaj obravnava Bruno Šimleša v novi knjigi.

Pomemben del knjige so avtorjeve časopisne kolumne, ki jim je dodal številna še neobjavljena besedila. V njih pogumno in brez zadržkov govori o težkih družbenih vprašanjih – sta Bog in Cerkev na isti strani, je istospolnost naravna, zakaj so mediji v taki meri rumeni in kako lahko prispevamo k bolj zdravi družbi.