Čajanka z Manco Košir: Pogovor Barbare Stegel in Mance Košir

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 06.03 2018
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

 

 

 

Torek, 6. marec 2018, ob 18. uri, Konzorcij

Marčevska čajanka bo žensko obarvana. Pogovarjali se bosta duhovni iskalki, avtorici dveh pričevanjskih knjig: Barbara Stegel, ki je pred kratkim izdala prvenec KNJIGA STRAHU ALI KAKO MI JE IME, in Manca Košir, ki je zbrala 70 srčnic v knjigi  IZ TREBUHA IN NEBA.

Odlomek in srčnica za okus:

  Barbara Stegel KNJIGA STRAHU ALI KAKO MI JE IME:

»Potem me operira. Z mešanico tobaka in Ague de Floride v svojih ustih mi izsesava zrak – vsaj on pravi, da je zrak – iz trebuha in iz vratu. Tobačni dim puha po vsem mojem telesu. To mi prinaša lahkotnost in jasno misel. Ob tobaku razmišljam o lahkotnosti.

Lahkotnost, spremeniti se, ljubiti se, srečati se, družiti se, prepustiti se, prihajati, nahajati se, odločati se, rojevati se, starati se, umreti, vrniti se, veseliti se, igrati se, deliti si, zaupati si, se prepustiti. Vse postane lahkotnost igranja, popotovanja, pohajkovanja, ležernosti, mirovanja, razumevanja. Ukvarjam se z ljudmi, ki me obkrožajo, z našimi odnosi, s svojim egom.«

 

  Manca Košir  IZ TREBUHA IN NEBA, naslovna srčnica:

Odprl Si čepe cevi v mojem trebuhu,da se je vsebina razlilain je nebo opravilo svoje delo.Osvetlilo zgoščeni čas,ki je hlapel iz črevesnih gubin nabreknil v snov.Kakšen razgled!Plesalka sem,ki se s konicami prstov dotikam temnih lis.Ližem preteklo bolečino.Še krvavi ta snov,a se suši kot perilo na soncu.Do belega.Oprano je odrešeno v ne-bo.Ni več moje.