Miran Tepeš in Veliki trije

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 12.03 2018
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

 

Ponedeljek, 12. marec 2018, ob 18. uri, Konzorcij

 

Miran Tepeš je slovenski javnosti poznan predvsem kot bivši vrhunski smučarski skakalec, ljubitelji jadranja pa poznajo tudi njegov drugi obraz. Miran je namreč strasten jadralec ki večino svojega prostega časa že vrsto let preživi na svetovnih oceanih na krovu svoje jadrnice Skokice.

Z jadranja okoli najmanjše celine in z izletov v notranjost Tasmanije in Avstralije nam bo Miran pripravil potopisno predavanje ob fotografijah in videih.

O jadralskih poteh okoli sveta je Miran v preteklih letih napisal tri knjige: Z vetrom, Proti soncu in Veliki trije. Slednja je izšla v februarju 2018 in to knjigo nam bo avtor na srečanju tudi predstavil.

 

Lepo vabljeni!

 

O knjigi:

Na platnice svoje nove knjige Veliki trije je Miran Tepeš napisal: »Jadranje me veseli. Jadranje imam v krvi. Jadranje je moj način življenja. O jadranju sanjam, ko nisem na barki. Pred desetimi leti sem prvič objadral svet in uresničil svoje otroške sanje. Postavil sem si nove cilje, ki so prinesli nove izzive. Rog, levinja in dobro upanje so zadnja leta krožili po mojih mislih. Cilji so z njimi postali drznejši in pot do njih bolj pustolovska. Obiskovali smo odročne otoke na jugu oceanov in jadrali mimo južnih rtov celin, kjer so razmere na morju veliko bolj surove kot v tropih.«

 

V knjigi Veliki trije je opisano jadranje mimo znamenitih treh južnih rtov: rta Horn, rta Leeuwin in Rta dobrega upanja. Opisano je tudi jadranje čez južni Pacifik od Francoske Polinezije do Čila, jadranje okoli južne Avstralije in Tasmanije ter samostojno jadranje čez Indijski ocean. Dodani so zapisi s poti po naravnih parkih Avstralije in Južne Afrike ter po notranjosti otokov.

Knjiga je jadralski potopis, kjer so na 308 straneh opisane dogodivščine s poti in popestrene s 425 barvnimi fotografijami.