Predstavitev knjige Feministični eseji v antikvariatu knjigarne Libris

Kategorija: Predstavitve
Datum: 14.03 2018
Lokacija: Antikvariat Libris, Repičeva ulica 3, Koper

Spoštovani.

Veseli nas, da vas lahko opozorimo na naše novo knjižno delo Feministični eseji. Predstavitev knjige bo v sredo, 14. marca 2018, ob 18. uri v antikvariatu knjigarne Libris. Pogovor z urednico in prevajalko Ano Beguš bo povezovala Vladka Tucovič.

 

O knjigi:

Nabor esejev Emme Goldman, zbranih v knjigi z naslovom Feministični eseji, je prvi prevod njenih besedil v slovenščino. Delno so zajeti  iz njenega najbolj poznanega dela Anarchism and Other Essays, delno pa iz njenih politično aktivističnih objav. Odločitev za izbor besedil, v katerih se posveča vprašanju emancipacije žensk, izhaja predvsem iz ugotovitve, da se kljub temu, da je od datuma objave esejev minilo ravno sto let, ni spremenilo kaj dosti. Besedila Emme Goldman odlikuje poljudna, a faktično točna sinteza družbenih razmer kot kritika družbene hipokrizije. Njen slog je eleganten, jedrnat in duhovit, spretno zna naslavljati svoje občinstvo.

Emma Goldman je bila znana po svojem političnem aktivizmu, pisanju in govorih. Pomembno je prispevala k razvoju anarhistične politične filozofije v Severni Ameriki in Evropi v prvi polovici 20. stoletja.

Prevodi so delo profesorice Ane Beguš in študentov magistrskega študijskega programa jezikovno posredovanje in prevajanje na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem.