Predstavitev novosti Studie Humanitatis

Kategorija: Predstavitve
Datum: 28.03 2018
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

Spoštovane, spoštovani,

 v sredo, 28. 3. 2018 ob 11. uri vas vljudno vabimo v knjigarno Konzorcij, kjer bomo predstavili nekaj novosti naše založbe:

Hubert Damisch, Teorija /oblaka/, s podnaslovom Prispevek k zgodovini slikarstva. Knjigo je prevedla Mojka Žbona, strokovni pregled in spremna beseda sta delo prof. dr. Jureta Mikuža, ki bo knjigo predstavil.

Georges Canguilhem, Epistemologija in teorija znanosti. Te Izbrane spise so prevedli Eva D. Bahovec, Tomaž Erzar in Vojislav Likar, ki jih je tudi uredil in strokovno pregledal.

V zbirki Varia sta doslej pri naši založbi izšli dve knjigi priljubljenega in vplivnega finskega arhitekta Juhanija Pallasme: Oči kože in Misleča roka. Letos to trilogijo zaokroža njegovo delo Utelešena podoba, ki dopolnjuje tudi avtorjevo razmišljanje o umetnosti in arhitekturi v sodobnem svetu, o razmerju med razumom in domišljijo, med teorijo in ustvarjanjem itn. Knjigo je prevedel Tomaž Jurca, predstavil pa jo bo prof. dr. Aleš Vodopivec.

V isti zbirki je izšla tudi malo čudaška in precej razvpita knjiga Curzia Malaparteja Tehnika državnega udara, ki v nekaterih izdajah in prevodih nosi naslov Kako se naredi državni udar in se zaradi takšnega naslova vselej prilega temu ali onemu družbenemu (ne)redu na tem svetu, ne da bi bila vselej uporaben priročnik. Knjigo je prevedel Tomaž Jurca, predstavila pa jo bo urednica, dr. Neda Pagon

Veseli bomo vaše prisotnosti, zato vas prijazno vabimo v Konzorcij!

Studia humanitatis