Rojstvo Vrabca Anarhista, spletne revije Društva slovenskih pisateljev

Kategorija: Obvestila
Datum: 26.03 2018 - 09.04 2018 0.00

 

VRABEC ANARHIST –PORTAL ZA KNJIŽEVNOST IN MIŠLJENJE 

SPLETNI NASLOV: vrabecanarhist.eu

 

Na prvi dan pomladi, 21. marca je na svetovnem spletu zaživel spletni portal Društva slovenskih pisateljev Vrabec Anarhist. Kot smo obljubili, smo ga poimenovali po neuklonljivem ptičku iz romana Ivana Cankarja Hiša Marije Pomočnice, ki za nobeno ceno ni bil pripravljen privoliti v ujetništvo. Simbolno ga z našim portalom, namenjenem književnosti in mišljenju, ponovno oživljamo. Na njem bomo objavljali najnovejše pesniške prispevke, odlomke še neobjavljenega leposlovja, vpoglede v rokopise dramskih besedil in pomembne odlomke iz zgodovine slovenskega leposlovja. V delu, posvečenemu mišljenju, boste na portalu lahko objavljali in prebirali eseje, kolumne in polemike, v intervjujih bomo predstavljali vplivne tuje ustvarjalce, poseben razdelek pa bo posvečen tudi literarni in gledališki kritiki.

Vrabca seveda ne moremo primerjati s kakšnim orlom, ki se je v literarni in siceršnji tradiciji uveljavil kot simbol svobode in moči. Mali ptiček je proletarec, ki se mora z marljivim kljuvanjem drobtinic ves čas bojevati za svoj obstoj. Pišoči posameznik je danes v podobnem,  vse bolj ogroženem položaju, zato bomo v reviji posebno pozornost posvečali tudi razmislekom o izboljšanju socialnega položaja literarnih ustvarjalcev v družbi. Naša osrednja naloga pa bo seveda približati lepo in ustvarjalno besedo širši slovenski javnosti.

 

Revija objavlja članke tudi na Facebooku, na strani Vrabec Anarhist.

Spletna revija Vrabec Anarhist, ki z ne le pronicljivo, ampak tudi prelepo besedo piše o eksistencah sodobnega sveta, je namenjena vsem tukaj in zdaj, vsem ki - radi berete.

 

                                             

  odgovorni urednik Vrabca Anarhista, dr. Igor Divjak