Srečanje s Catherine Cusset

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 18.04 2018
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

 

Sreda, 18. april 2018, ob 18. uri, Konzorcij

 

Pogovor z avtorico romana Tisti, ki smo ga oboževali (založba Totaliteta) in prejemnico Goncourtove nagrade slovenskih študentov bo vodila novinarka Neva Zajc.

 

Catherine Cusset

Catherine Cusset je več kot desetletje poučevala francosko književnost 18. stoletja na prestižni univerzi Yale. Že dvajset let živi v ZDA, sedaj v New Yorku, ob poučevanju pa piše romane: Problem z Jane (Velika književna nagrada revije Elle 2000), Obetavna prihodnost (Goncourtova nagrada dijakov 2008). Tisti, ki smo ga oboževali je že njen dvanajsti roman. Marca 2017 so ga slovenski študentje francoskega  jezika izbrali za svojega favorita med kandidati za nagrado Goncourt 2016.

 

Francoski inštitut v Sloveniji letos organizira že drugo izdajo Nodierevih dnevov – velikega književnega praznovanja, poimenovanega po pisatelju Charlesu Nodieru, ki je imel dolgo časa svoje mesto v imenu Inštituta. Ti dnevi bodo potekali med 18. in 20. aprilom 2018 v Ljubljani. Na drugo praznovanje te vrste so vabljeni: Catherine Cusset, lanska prejemnica nagrade »Goncourtov seznam/Slovenski izbor«, Didier Decoin, Teresa Cremisi in Benoît Duteurtre; ponudili pa vam bomo zanimiv program sestavljen iz srečanj, diskusij in branj. V okviru Nodierevih dnevov bodo slovenski študentje izbrali tudi svojega letošnjega nagrajenca akcije »Goncourtov seznam/Slovenski izbor«, ki poteka v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, založbo Mladinska knjiga, Cankarjevim domom ter s podporo Renaulta Revoza. Cilj projekta je postaviti sodobno francosko književnost v srce univerzitetnega izobraževalnega sistema in spodbujati mlade bralce k branju v francoščini.

 

Lepo vabljeni!

 

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.