Srečanje z Benoîtem Duteurtrom in razglasitev zmagovalcev dogodka Nareka po francosko

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 19.04 2018
Lokacija: Knjigarna in papirnica Konzorcij, Slovenska cesta 29, Ljubljana

 

 

17.30 – Srečanje z Benoîtem Duteurtrom 

Pogovor z avtorjem romana Knjiga za odrasle (založba Totaliteta) bo vodil Mathias Rambaud, kulturni ataše na Francoskem inštitutu.

Benoît Duteurtre

Benoît Duteurtre je pisatelj, esejist in glasbeni kritik. Piše za različne časopise, kot so Le Figaro, Marianne, Le Monde de la musique, Classica. Objavil je več kot 20 knjig, nekatere so prevedene v več kot 20 jezikov. Za roman Le Voyage en France je leta 2001 dobil nagrado Medicis, za celotni opus pa je prejel nagrado Henri Gal, ki jo podeljuje Francoska akademija. Njegov roman Livres pour adultes je v slovenščino prevedel Luka Novak, izšel pa je pri založbi Totaliteta.

 

18.15 – Razglasitev zmagovalcev dogodka Nareka po francosko 

Ob koncu srečanja z Benoîtem Duteurtrom bo avtor razglasil zmagovalce Nareka po francosko, organiziranega v okviru Tedna frankofonije, saj je bilo besedilo za narek vzeto iz njegovega romana. Zmagovalci bodo na licu mesta lahko prevzeli tudi nagrade.

 

Francoski inštitut v Sloveniji letos organizira že drugo izdajo Nodierevih dnevov – velikega književnega praznovanja, poimenovanega po pisatelju Charlesu Nodieru, ki je imel dolgo časa svoje mesto v imenu Inštituta. Ti dnevi bodo potekali med 18. in 20. aprilom 2018 v Ljubljani. Na drugo praznovanje te vrste so vabljeni: Catherine Cusset, lanska prejemnica nagrade »Goncourtov seznam/Slovenski izbor«, Didier Decoin, Teresa Cremisi in Benoît Duteurtre; ponudili pa vam bomo zanimiv program sestavljen iz srečanj, diskusij in branj. V okviru Nodierevih dnevov bodo slovenski študentje izbrali tudi svojega letošnjega nagrajenca akcije »Goncourtov seznam/Slovenski izbor«, ki poteka v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, založbo Mladinska knjiga, Cankarjevim domom ter s podporo Renaulta Revoza. Cilj projekta je postaviti sodobno francosko književnost v srce univerzitetnega izobraževalnega sistema in spodbujati mlade bralce k branju v francoščini.

 

Lepo vabljeni!

 

 

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.