Na Trubarjevi o Starinarnici

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 12.04 2018
Lokacija: Knjigarna na Trubarjevi, Trubarjeva cesta 11, Ljubljana

 

 

Vabimo na prav posebno druženje ob izidu prvenca Lune J. Šribar Starinarnica, ki se bo začelo v četrtek, 12. aprila 2018 ob 18. uri v knjigarni Mladinske knjige na Trubarjevi v Ljubljani.

Popotovanje po fikcijski resničnosti starinarnice.

V četrtek, 12. aprila, se lahko oddahnete od vsakdanjosti s popotovanjem po romanu Starinarnica.

Pričnemo ob 18. uri v knjigarni Mladinske knjige na Trubarjevi ulici, kjer se bo Tina Košir pogovarjala z avtorico romana Luno J. Šribar, oblikovalko Tanjo Radež ter starinarjem in navdihom za romaneskni lik Jako Prijateljem.

Po raznovrstnih temah, ki jih bomo pretresali, od pisanja, možnih »mehkih« oblik upora proti sistemskim krutostim do zbirateljstva, se bomo napotili v naslednji romaneskni kraj dogajanja, frizerski salon Mete Podkrajšek. Od Mete pa skočimo še v magično starinarnico Carniola Antiqua, kjer se svobodno naklepečemo.

Luna J. Šribar je etnologinja in kulturna antropologinja. Od nekdaj jo pritegujejo ljudje, ki se ne prilagajajo merilom prevladujoče družbe in si tako pogosto »nakopljejo« nenavadne življenjske usode, ter rabljene, tudi odvečne stvari. Vse omenjeno odseva v njenem prvencu Starinarnica, sicer romaneskni zgodbi o čarobni in nenavadni starinarnici in starinarju, ki uči ljudi ekonomije daru. Ko krožijo predmeti, se križajo in spreminjajo različne usode ljudi.Vljudno vabljeni!