Raziskujemo bralne navade: vabimo na individualne intervjuje!

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 11.05 2018
Lokacija: Vodnikova domačija, Vodnikova domačija 65, Ljubljana

 

Petek, 11. maj 2018, ob 10. uri, Vodnikova domačija 

 

Nadaljujemo z raziskovalnim projektom dr. Ane Vogrinčič Čepič, vabimo na individualne pogovore o branju!

Individualni pogovori o načinih branja skušajo nasloviti in ubesediti telesnost branja in materialnost bralnih praks. Branje je namreč veliko več kot samo miselno dejanje: vezano je na telo in vpisano v čas in prostor, kar ga tudi bistveno sodoloča. Zakaj bi si sicer dobre knjige tolikokrat zapomnili skupaj s tem, kje in kdaj smo jih brali?

Kako beremo? Imamo svoje bralne rituale? Beremo ene knjige leže in druge sede? Raje beremo v pižami ali na plaži? V banji ali v kavarni? Ob čaju ali ob glasbi? Na samem ali v družbi? Ko sneži, ali ko poletje diši? Imamo svoj najljubši bralni položaj? Kdaj ob dobri knjigi najbolj uživamo?

Pridi zaupat svoje bralne izkušnje dr. Ani Vogrinčič Čepič!Na pogovor vabi vse, ki imate veselje razčlenjevati in raziskovati lastne bralne stile. Tako tiste, ki ste o teh stvareh že premišljevali, kot tiste, ki še niste: starejše in mlajše, tujce in domačine, tiste, ki prisegate na tisk, in zagrete e-bralce. Povod za pogovore je poleg radovednosti Anino zbiranje gradiva za analizo bralnih praks.

Obvezne prijave na: katja.presa@divjamisel.org. Pogovori bodo zvočno snemani, vsi osebni podatki anonimizirani. Vsak intervju traja približno eno uro in je individualne narave.

Obvezne prijave na: katja.presa@divjamisel.org. Pogovori bodo zvočno snemani, vsi osebni podatki anonimizirani. Vsak intervju traja približno eno uro in je individualne narave.

 

-----------

Dr. Ana Vogrinčič Čepič je docentka na Oddelku za sociologijo in na Oddelku za bibliotekarstvo Filozofske fakultete. Njeno raziskovalno zanimanje se osredotoča na kulturno in družbeno zgodovino knjige in branja in na analizo s tem povezanih sodobnih fenomenov.