Literarna krpanka potuje v Ljubljano

Kategorija: Predstavitve
Datum: 05.06 2018
Lokacija: Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva 7, Ljubljana

 

 

 

Osrednjeslovenska predstavitev Literarne krpanke bo potekala v torek, 5. junija, ob 19.00 v Trubarjevi hiši literature. Gostje večera bodo tudi povabljeni študentke in študentje primerjalne književnosti in literarne teorije Filozofske fakultete v Ljubljani.

?? PRIJAVE

Seveda vabljeni tudi vsi ostali nadobudni pesniki in pesnice, da nam preberete kakšno pesem! V tem primeru bomo veseli predhodne najave Arieli Herček na e-pošto ela.ercek@gmail.com, lahko pa se najavite tudi kar na dan dogodka.

?? O KRPANKI

Literarna krpanka je pesniški fanzin, ki izhaja od leta 2013, odkar ga je ustvarila pesnica in urednica Tonja Jelen, od takrat naprej pa se njegovi uredniki menjajo letno. Tokratno Krpanko je uredila ter oblikovala pesnica, prevajalka, fotografinja in kulturna producentka Nina Medved. Za objavo je z javnim povabilom nagovorila mlade pesnike in pesnice iz najmlajše pesniške generacije, tiste, ki je vnekem smislu še v nastajanju. Nekateri so že prepoznavni v širšem literarnem prostoru, mnoga imena pa so povsem nova. Edina omejitev, ki so jo pišoči imeli, je bilo, da naj gre za avtorsko pesem vslovenskem jeziku na temo prihodnosti, njihove lastne ali prihodnost vseh nas kot družbe. Svoje pesmi so za objavo prispevali Matic Ačko, Alenka Avguštin, Kaja Brezavšček, Laura Butaja, Sara Fabjan, Ariela Herček, Monika Kos, Klavdija Košec, Nina Kremžar, Sarah Marn, Adelisa Palić, Amadeja Pipan, Larisa Pohorec, Ema Odra Raščan, Danaja Schaubach, Nika Štumberger, Tom Veber, Klavdija Volf, Nina Vombergar in Metka Zadravec.

Za naslovno ročno ilustracijo fanzina je poskrbel Boštjan Kmetec, prevajalec.

Fanzin je izdal Kulturni center Maribor s podporo Mestne občine Maribor.