Novosti Celjske Mohorjeve

Kategorija:
Datum: 07.06 2018 - 21.06 2018 0.00

 

NOVO

Slikanice v prevodu Jerneje Planinšek Žlof Živijo, adijo, na laži te vedno dobijo, Sramežljivi Staš in govorni nastop, Lara Kosmulja, mala klepetulja in Dobiš, kar dobiš, pa brez trmarjenja! s pravljičnimi liki postavljajo ogledalo našim najmanjšim. Na izviren način vabijo k pogovoru o izzivih, s katerimi se srečujejo mali nadobudneži, in ponujajo ogrodje za dobre odnose v družini, šoli, družbi. Navihano-poučno, vsestransko dobrodošlo branje!

 

Christianne Jones: ŽIVIJO, ADIJO, NA LAŽI TE VEDNO DOBIJO 

Laž ima kratke nogeLovro ustvarja izmišljije, se izraža po svoje, napihuje zgodbe, olepšuje resnico. Tako vsaj pravi. Mamica in očka ga svarita, naj neha lagati. Če bo kar naprej lagal, ga nihče več ne bo jemal resno.

Avtorici se na simpatičen način lotita vprašanja, s katerim se otrok sreča na določeni stopnji osebnega razvoja. Z izmišljijami resda izraža svojo ustvarjalnost, svoj fantazijski svet, išče pa tudi pozornost – odnos. Navihane ilustracije ob domiselni zgodbi ponujajo izviren razplet in dobrodošlo iztočnico za pogovor v družini, vrtcu, šoli in še kje!

32 str; trda vezava, 17,50 €. Informacije in naročila na povezavi.

 

Beth Bracken: SRAMEŽLJIVI STAŠ IN GOVORNI NASTOP

Pogumen je, kdor strah premagaStaš je prijazen, a bolj molčeč fant, ki se nič kaj rad ne izpostavlja. Priprava govornega nastopa pred sošolci je zanj prava nočna mora …

Kaj, če bo zinil kakšno neumnost, pomešal besede, se razjokal, morda celo onesvestil? Že ob sami misli na kaj takega ga zvije v trebuhu. Bo Staš premagal strah in zbral pogum, da bo sošolcem lahko predstavil tisto krasno stvar, ki jo je pripravil? Slikanica nas vabi, da z otroki načnemo pogovor o tem, kako dragocen je vsak in kako pomembno je, da se v ozračju dobronamernosti naučimo – ne le poslušati druge, ampak – tudi izraziti svoje mnenje. Različnost nas namreč vse bogati!32 str; trda vezava,

17,50 €. Informacije in naročila na povezavi.

 

 

 

Christianne Jones: LARA KOSMULJA, MALA KLEPETULJA

Zakaj imamo dve ušesi in (samo) ena ustaLara Kosmulja nadvse rada govori. In govori. In govori … Ne prijaznost ne strogost je ne moreta pripraviti do tega, da bi vsaj za hipec obmolknila. Dokler se lepega dne ne zbudi in ugotovi, da je izgubila glas.

To jo najprej ujezi, potem privede na rob obupa, dokler počasi ne začne ugotavljati, kaj vse sicer ob nenehnem govorjenju zamuja. Izvrstno ilustrirana slikanica vabi k pogovoru, katerega nadvse pomemben del je tudi poslušanje!

32 str; trda vezava, 17,50 €. Informacije in naročila na povezavi.

 

Julie Gassman: DOBIŠ, KAR DOBIŠ, PA BREZ TRMARJENJA

Brez trmarjenja?Če Marko ne dobi točno tistega, kar si trenutno želi, ga popade bes. Ne, Marko ne prenaša dobro razočaranj. Zato prav nič ne mara učiteljevega pravila, ki ga mora v šoli upoštevati.

Kaj pa doma? Več čokolade v sestrinem piškotu, izgubljena igra, razlika v željah in okusih – noben povod ni premajhen, da Marko pred svojimi najbližjimi ne bi dobil izpada trme. Vse dokler v prepiru s sestrico nehote ne omeni šolske zapovedi: Dobiš, kar dobiš, pa brez trmarjenja! Tudi doma? Tudi on?

32 str; trda vezava, 17,50 €. Informacije in naročila na povezavi.

 

Klemen Jelinčič Boeta: PROTESTANTSKE CERKVE IN SKUPNOSTI

Skupna ocena bi bila, da je bilo leta 2016 na svetu okoli 800 milijonov protestantov. Protestantizem ni enotna cerkev, temveč ga sestavljajo številna gibanja in tudi navzven nima povsem natančno določene meje. Ta gibanja na kratko, pregledno in shematično v novi knjigi zbirke Vademecum predstavlja dr. Klemen Jelinčič Boeta, s spremno besedo protestantskega škofa mag. Geza File.Mnogi se danes sprašujejo, kaj je tisto specifično, kar lahko protestantske cerkve in skupnosti ponudijo oziroma dajo današnjemu globalnemu svetu. Namen skupnega prizadevanja vseh cerkvenih skupnosti je, zavzemati se za medsebojno strpnost v različnosti in blaginjo vseh ljudi po vsem svetu. To je bilo tudi eno izmed glavnih sporočil leta reformacije 2017, ob petstoletnici začetka reformacije.Beseda protestantizem ima več pomenov. Z njo najprej poimenujemo reformacijsko gibanje 16. stoletja ter cerkve, ki so posredno ali neposredno izšle iz tega gibanja, v prvi vrsti luteransko in reformirano (kalvinsko) cerkev, pa tudi vse druge manjše protestantske cerkve in skupnosti poznejših stoletij. S to besedo označujemo tudi zgodovinski razvoj, splošno versko kulturo in še posebej teologijo vseh protestantskih cerkva. Pomeni pa tudi svojevrstno duhovnost in protestantsko pojmovano uresničevanje evangelija v vsakdanjem življenju. Protestantsko gibanje je mogoče videti tudi kot poganjek evropske renesanse, ki je poudarjala kulturni preporod z vrnitvijo h klasičnim grškim in rimskim idealom in zavračanje srednjeveškega pojmovanja sveta.264 str; 25,00 €. Informacije in naročila na povezavi.