Tempirana bomba

Izposodi si
Knjiga je izšla z denarno pomočjo Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.

Opis

Dvajset kratkih zgodb sveže, humorno, pronicljivo in včasih tudi melanholično obravnava življenje, kot ga živimo v današnjih časih.

Njegovi junaki, pa naj gre za disfunkcionalno družino, neuspešnega filmskega režiserja, starejšo gospo, ameriškega polkovnika, mlado turistko ali pa odtujen zakonski par, imajo pogosto velike sanje, a malo nadzora nad svojo usodo.To je namreč svet, kjer se stvari dogajajo in dogodki nizajo, ne da bi te kdo vprašal za mnenje.

Svet, v katerem nikoli ne veš, ali te bo morda posvojila Angelina Jolie ali pa bo z neba nate padel koncertni klavir. Preostane ti le, da nekako poskušaš plavati s tokom.

Cankarjeva založba

Recenzije

Uspešno poigravanje

Blaž Kutin, vsaj po prvencu sodeč, ni avtor, ki bi se pri pisanju zanašal na učinek, ki izhaja iz prepričljive narativne konstrukcije »vsakdanje realnosti«. Dvajset kratkih in še krajših zgodb v njegovi stodvajsetstranski zbirki Tempirana bomba je tako rekoč brez izjeme zgrajenih okoli dogodkov,...
več

Recenzija zbirke kratke proze Blaža Kutina Tempirana bomba: Previdna eksplozija

Zbirka kratkih zgodb Tempirana bomba je dovolj prepričljiv prvenec Blaža Kutina , ki ga sicer bolj kot z literaturo povezujemo s filmom; spomnimo se ga recimo po njegovem režijskem prvencu Nikoli nisva šla v Benetke (2008). Da je njegovo ozadje filmsko, je mogoče razbrati tudi iz mnogih...
več

Mnenja uporabnikov

Ni mnenj

Vaše mnenje

Ocena