
Recepti za vse letne čase
- Avtorji Jesenko Erika (avtor)
- Leto izdaje 2017
- COBISS.SI-ID 291707904
- Isbn 978-961-93652-3-6
- Jezik slovenski
- Izdaja tiskana
- Založba GORENJSKI GLAS, d.o.o., Kranj
- Kategorije GospodinjstvoKulinarika
- Cena 15,00 €

Opis
Pred vami je knjižica receptov, ki je bila ustvarjena z namenom, da na enem mestu zberemo recepte, ki so bili objavljeni v Gorenjskem glasu v rubriki Lahke jedi. Avtorica Erika Jesenko se je že v zgodnjih otroških letih veliko časa zadrževala v kuhinj – njena najljubša igrača so bili namreč modelčki za ustvarjanje piškotov. Recepti so razvrščeni po letnih časih, da bi čim bolj izkoristili sezonske in doma pridelane sestavine. Vsak letni čas ima določen čar in zbudi spomine na določene jedi. Zima je čas, ko se nam priležejo predvsem tople jedi, in čas, ko še posebno radi odpremo pečico in kaj dobrega spečemo. Spomladi se pojavi že prva zelenjava. Kaj kmalu nas razveseli čemaž, veselje nadaljujejo vse bolj popularni beluši. Poletje je obdobje, ki nas bogato obdaruje. Ni večjega občutka zadovoljstva kot takrat, ko odtrgamo prvi rdeči paradižnik, ko si vsak dan odrežemo svežo solato in pripravljamo različno zelenjavo na sto in en način. Poletno zgodbo nadaljuje jesen, ki nam prinese še kako okusne buče, por, zelje … Če so bili vremenski pogoji ugodni, se sladkamo z jabolki in hruškami, brez katerih ni jeseni. Nekatere sestavine so nam na voljo vse leto, torej lahko marsikateri recept npr. iz poglavja o pomladnih jedeh pripravimo tudi jeseni. Recepti vsebujejo sestavine, ki so nam dostopne in jih dobimo v vsaki manjši trgovini ali pa jih imamo vedno na voljo doma. Ne vsebujejo sestavin, za katere moramo na spletu najprej pogledati, kaj pravzaprav so in kje jih lahko dobimo. Velja poudariti, da so vsi recepti nezapleteni in preprosti.