Erika Vouk in njena poezija

Kategorija: Literarni večeri
Datum: 07.03 2017
Lokacija: Salon uporabnih umetnosti Maribor

V torek, 7. marca 2017, vas vabimo v Salon uporabnih umetnosti , kjer pripravljamo dogodek, posvečen pesnici in prevajalki  Eriki Vouk.

Branje izbranih pesmi iz njenega bogatega pesniškega opusa po izboru njenih občudovalcev in prijateljev se bo pričelo ob 19. uri.

Erika Vouk je pesnica in prevajalka, ki živi in dela v Mariboru. Je Jenkova nagrajenka in Glazerjeva nagrajenke za življenjsko delo. Njen pesniški opus sestavlja sedem pesniških zbirk: Bela Evridika (1984), Anima (1990), Belo drevo (2000), Opis slike (2002), Album(2003), Valovanje (2004) in Rubin (2008), leta 2007 je izšla še zbirka njenih izbranih pesmi Z zamahom ptice neka roka slika in leta 2013 zbirka Lasa pur dir.

Je avtorica številnih prevodov, še posebej dramskih (Wedekind, Goethe, Müller). Med prevodi izstopa prevod drugega dela Goethejevega Fausta. Njena poezija in prevodi mladinske književnosti so bili objavljeni v več revijah in časopisih. Za pesniško zbirko Opis slike je leta 2002 prejela Jenkovo nagrado, leta 2003 pa še Veronikino. Leta 2002 je postala vitezinja poezije na Pesniškem turnirju.

Na dogodku sodelujejo

 

Borut Gombač

Zora A. Jurič

Peter Andrej

Jasna Mlakar

Darka Tancer Kajnih

Lidija Gačnik Gombač

Slavica Turniški Simionova

Dragica Turjak

Milena Pivec

Tanja Petrič

Petra Bauman

Nino Flisar

Simona Kopinšek

Denis Škofič

Urška P. Černe

Kristina Kočan

Martina Magdič

Tonja Jelen

Tomo Podstenšek

Petra Kolmančič

Nina Medved

Željko Perović

 

Prireditev pripravljamo Mariborska knjižnica, Založba Pivec, Salon uporabnih umetnosti in MKC Maribor – MKC Črka.

 

Vabljeni in vabljene!