Založba Sanje - Knjižni sejem: ko knjiga dobi svoj obraz

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 22.11 2017 - 26.11 2017 0.00
Lokacija: Cankarjev dom, Prešernova 10, Ljubljana

Draga bralka, dragi bralec,  

Slovenski knjižni sejem danes odpira svoja vrata! To so dnevi, ko knjiga dobi svoj obraz. Ko imata bralka in bralec priložnost spoznati njenega avtorja, prevajalko, urednico, lektorico, ilustratorja, računovodkinjo in skladiščnika založbe. Pa tudi direktorja. Da, morebiti celo črnega muca, ki nam dela družbo, ko z velikim strahospoštovanjem uklepamo delo vse te množice ljudi v eno samo čarobno skrinjico: knjigo.  

Rok, Tjaša, Iva, Lidia, Narcisa, Blaž, Saša, Barbara, Matjaž, Danijel, Marko, David, Ajda, Tia, Tajda, Jerica, Andreja, Sabina in Katarina – prav vsi se torej veselimo, da vas vse do nedelje srečamo na prekrasnem paviljonu založbe Sanje na koncu 1. preddverja Cankarjevega doma, še zardelih lic od hitenja, da vam postrežemo z res svežimi novostmi.  

Dame in gospodje, dobesedno vroče kot žemljice bodo za vas pridrsele iz tiskarne: Smrt za življenje neustrašnega vojnega poročevalca in avtorja dokumentarnih filmov Erika Valenčiča; kar tri slikanice maga slovenskih pravljic Frana Milčinskega s prekrasnimi ilustracijami Petra Škerla: Vila, Zlata hruška in O dušici majceni, ki ni smela v nebesa; Zgodbe dežja, prvorojenka sarajevskega književnika Hajrudina Ramadana; Povratnik nasilja nagrajene francoske pisateljice Nathache Appanah in še in še.  

Prav vsak dan med 17. in 18. uro se boste v našem paviljonu lahko srečali tudi z našimi avtorji, tistimi, ki so najbolj zaznamovali naše knjižno leto. V sredo bosta tu Jana Kolarič (Vsi predsednikovi sonetje) in Jani Kovačič (Agencija za človeške vire), v četrtek Matej Šurc (Prevarana Slovenija), Erik Valenčič (Smrt za življenje, Sence ne gorijo) in Dušan Jelinčič (Zvezdnate oči, Budovo oko), v petek Dragan Petrovec (Nasilje pod masko, Fanči s psihiatrije in še hujše zgodbe) in v soboto pater Karel Gržan (95 tez, Vstanimo, v suženjstvo zakleti!).  

Lepo vabljeni torej, veseli vas bomo!  

Snovalci Sanj