Studia Humanitatis na Slovenskem knjižnem sejmu

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 22.11 2017 - 26.11 2017 0.00
Lokacija: Cankarjev dom, Prešernova 10, Ljubljana

Vabljeni na 33. Slovenski knjižni sejem v Cankarjevem domu, na katerem bo tudi stojnica založbe Studia humanitatis. Našli nas boste v Akademski četrti, v Veliki sprejemni dvorani; stojnico si delimo z drugimi založbami kooperative THD (Društvo za teoretsko psihoanalizo, Založba Krtina, Založba /*cf in Založba Sophia).

 

DOGODKI NA PISATELJSKEM ODRU:  

Založba SH bo v okviru sejma nastopila na dogodkih na Pisateljskem odru v Veliki sprejemni dvorani. Kooperativa THD pripravlja 5 dogodkov, na dveh bomo svoje novosti predstavili tudi mi:  

 

ČETRTEK, 23. november, 19.10–20.00:  

Studia humanitatis in Založba /*cf.  

ČIGAVO URBANO?

Tema: Novi urbanizem (ob izidu Nove muzike v New Yorku Iča Vidmarja v zbirki Apes in Novega urbanega vprašanja Andyja Merrifielda v Rdeči zbirki)

Govorca: Ičo Vidmar in Klemen Ploštajner

Moderator: Jože Vogrinc  

Poudarjanje prostorskosti kot temeljne razsežnosti družbenih bojev in prizadevanje za strožjo konceptualizacijo urbanizacije sveta sta med bistvenimi sestavinami sodobnega kritičnega družboslovja. Nekaj prevodom temeljnih del, kot sta Lefebvrova Produkcija prostora (Studia humanitatis) in Planet slumov Mikea Davisa (Založba /*cf.) sta se pred kratkim pridružila prevod Merrifieldovega Novega urbanega vprašanja (Založba /*cf.) in analiza učinkov gentrifikacije na glasbenike, Nova muzika v New Yorku Iča Vidmarja (Studia humanitatis). Kako ustrezno razumeti urbanizacijo sveta na ravni vsakdanjega življenja v mestu?

 

PETEK, 24. november, 14.00–15.00:  

Sophia in Studia Humanitatis  

PRVIH STO LET OKTOBRSKE REVOLUCIJE

Tema: 100-letnica oktobrske revolucije (ob izidu knjige Boljševiki prihajajo na oblast Alexandra Rabinowitcha v zbirki Naprej!, posebni izdaji revije Borec s tematskim naslovom Oktober 1917–2017 ter Države in revolucije in drugih spisov iz leta 1917 Vladimirja Iljiča Lenina v Zeleni zbirki)

Govorca: Lev Centrih in Jože Vogrinc

Moderator: Sašo Furlan    

 

 

 

Več o ostalih dogodkih na sejmu: http://www.knjiznisejem.si/index.php/domov/za-obiskovalce/program   Veselimo se srečanja z vami!