Totaliteta na Slovenskem knjižnem sejmu

Kategorija: Prireditve za odrasle
Datum: 24.11 2017

Knjiga Noah Charney: Večni arhitekt - Življenje in delo Jožeta Plečnika, modernističnega mistika

je nominirana za knjigo leta.

Knjigo leta z glasovanjem izberejo obiskovalci Slovenskega knjižnega sejma.Pet nominiranih knjig je razstavljenih na debatni kavarni, v vsakem nadstropju sejma so glasovnice in nabiralniki, označeni z logotipom knjiga leta. PRELISTAJTE IN GLASUJTE, PREDVSEM PA PRIDITE NA SEJEMv Cankarjev dom med 22. in 27. novembrom.

 

 

Petek, 24. november, ob 17h v Debatni kavarni 

O psihogeografiji se bodo pogovarjali Teresa Cremisi, glavna urednica založbe Flammarion, ki v svojem prvem romanu Zmagovalka z avobiografskim uvidom prehodi evropska velemesta, francoski pisatelj Mathias Rambaud, ki živi v Sloveniji in ga zaznamujeta tako rodni Languedoc kot Uršlja gora, Luka Novak, ki se je Pariza loti skozi psihoanalizo metroja, in novinarka Mimi Podkrižnik Tukarić.??   

 

Sobota, 25. november, ob 12 h v Debatni kavarni 

Kaj žene človeka, pisatelja, v iskanje sakralnega skozi boleče in transformativne prvoosebne izkušnje,ki prvine religije nadgrajujejo z izkušnjami izvornih ljudstev in tisočletnih šamanskih veščin in znanj? Debatno kavarno o novih oblikah pisanja izkustvene literature, ki skozi posredovanje osebne izkušnje preči svetove z Barbaro Stegel, avtorico Knjige strahu, in preučevalcem ljudskega izročila Pavletom Medveščkom, bo povezovala Manca Košir