Predstavitev drugega dele uspešnice Ogenj, rit in kače niso za igrače z Mileno Miklavčič

Kategorija: Literarni večeri
Datum: 13.12 2017
Lokacija: Antikvariat Libris, Koper

V sredo, 13. 12. 2017, ob 18. uri se bomo v antikvariatu Libris v Kopru srečali s slovensko pisateljico Mileno Miklavčič, znano predvsem po knjižni uspešnici Ogenj, rit in kače niso za igrače.

Posebno pozornost bomo namenili njeni drugi knjigi Ogenj, rit in kače niso za igrače: Babice, hčere, vnukinje, kjer so zbrane resnične zgodbe slovenskih žensk, poskušali pa bomo razvijati pogovor o navadi Slovencev nekoč in danes.

 

 

O avtorici:

Diplomirana pisateljica in novinarka, avtorica odmevnega bloga in tudi številnih knjižnih del za odrasle in mladino, se v svojem najnovejšem delu, mešanici bistroumne etnološke raziskave in zgodovinske analize, posveča intimnemu življenju, torej spolnosti, higieni in prehranjevanju Slovencev, ki so bili na naših tleh rojeni v prvi polovici 20. stoletja. Miklavčičeva je svojo raziskavo opravila tako, da se je o teh rečeh pogovorila z več kot petdesetimi sogovorniki, njihove odgovore pa logično razporedila znotraj zastavljenih vsebinskih enot. Humorno, trpko in pogosto presenetljivo branje, v katerem spoznamo, kako drugače so živeli naši nedavni predniki in kako malo informacij so imeli o rečeh (denimo v zvezi s spolnostjo), o katerih zdaj redno poročajo in izobražujejo skoraj vse (ženske) revije. Izviren prispevek k zgodovini slovenskega vsakdanjega življenja.

Samo Rugelj; Bukla 97-98