Novosti, prednaročilo in knjige tedna pri Celjski Mohorjevi

Kategorija: Obvestila
Datum: 26.03 2018 - 31.03 2018 0.00

NOVO

 


Claudia Croos-Müller
: DOBRO SPI! Mali učbenik preživetja – Takojšnja pomoč pri težavah s spanjem, nočnih morah in podobnih tegobah

Dobra novica za vse, ki se dolge ure nemirno obračajo v postelji, preden končno zaspijo, za tiste, ki od utrujenosti kar padejo v posteljo, pa kljub temu ne morejo zaspati … ali pa se že po kratkem času zbudijo in preostanek noči – štejejo ovce. Če so to dobrovoljne ovčke Oskar, Ema, Vili in Manca, potem je rešitev blizu, saj so vsi štirje mojstri dobrega spanja!Claudia Croos-Müller, dr. med., specialistka za nevrologijo, živčne bolezni in psihoterapijo, nam po uspešnicah Glavo gor!, Le pogum!, Vso srečo! in Z ljubeznijo … predstavlja dober ducat novih telesnih vaj za dober spanec – seveda spet na osnovi svoje preizkušene metode »Body2Brain®ccm«. S preprostimi vajami nas uči te življenjsko potrebne umetnosti – od dobrodejnega dremeža čez dan do trdnega nočnega spanca.

Priročna knjižica malega formata je primerna za vse starosti, uporabna tako za posameznike kot za skupine – od šol do domov za ostarele!

42 str.; trda vezava; 15,00 EUR. Ilustracije Kai Pannen, prevedla Alenka Novak. Informacije in naročila na povezavi.

 

KNJIGI TEDNA od 26. 3. do 1. 4. 2018

 


JEGLIČEV DNEVNIK 
Izjemna slovenska kronika prvih tridesetih let 20. stoletjaZnanstvenokritična izdaja, pripravila Blaž Otrin in Marija Čipić Rehar

Anton Bonaventura Jeglič (1850–1937), 28. redni ljubljanski škof, velja za enega najdejavnejših škofov v 550-letni zgodovini ljubljanske škofije in eno ključnih osebnosti svojega časa na Slovenskem. Svoje doživljanje skozi dvaintrideset let dolgo škofovsko pot je zaupal dnevniku in tako sijajno izpisal svoj duhovni avtoportret. Jeglič v dnevniku ni le natančen in obširen kronist dogodkov, temveč piše tudi o svojih razmišljanjih, načrtih, dilemah, stiskah, strahovih … Brez pretiravanja lahko ta impozanten dnevniški opus označimo za kulturni spomenik najvišje vrednosti, saj je izjemno pomemben tako kot temeljita kronika tistega časa kot tudi za razumevanje duhovne biti slovenskega naroda.

Znižana cena 45,00 EUR (redna cena 62,00 EUR). Informacije in naročila na povezavi.

 


Jože Jagodic
: MAJHEN ORIS VELIKEGA ŽIVLJENJA - NADŠKOF ANTON BONAVENTURA JEGLIČ

»Nadškof dr. Anton Bonaventura Jeglič je gotovo eden tistih Slovencev, ki zaslužijo dostojen življenjepis. Svetli lik Jegličeve svetniške in asketske osebnosti, krepka in jasna beseda njegovega učenja, globok pogled v bistvo stvari, hitro spoznanje časovno nujnih nalog – vse to ima v nejasnostih sedanjih dni slovenskemu človeku mnogo važnega in odločilnega povedati. Naj pomeni Jegličevo življenje, opisano v tej knjigi, sedanjemu in bodočemu rodu Slovencev kažipot v lepše in srečnejše dni svobode, miru in pravičnosti.« (Nadškof dr. Gregorij Rožman)

Znižana cena 15,00 EUR (redna cena 25,00 EUR). Informacije in naročila na povezavi.

 

 

PREDNAROČILO

 


Janez Bernik, Jože Snoj, Milček Komelj
: PRAZNIKI V POTEZI IN BESEDI Umetniški sprehod skozi praznike cerkvenega leta

Trije umetniki – slikar, umetnostni kritik in pesnik – nas s trojčkom umetniških podob, zapisov ob njih in pesmi vodijo skozi praznike cerkvenega leta in vsak na svoj način osvetljujejo njihovo obredno vrednost. Pesmi Jožeta Snoja iz cikla Confessio odzrcaljajo grafike Janeza Bernika iz mape Katharsis, ki jih kratka razmišljanja umetnostnega zgodovinarja Milčka Komelja umeščajo v naš prostor-čas.

52 str.; trda vezava; format: 160 mm x 300 mm, 27,50 EUR.

Cena v prednaročilu (za naročila in plačila do 6. aprila 2018): 20,00 EUR.

Izid do 12. aprila 2018.Informacije in naročila na povezavi.

 

 

PRIPOROČAMO

 

Anselm Grün: VELIKONOČNA ZGODBA

Eden najbolj branih sodobnih avtorjev krščanske duhovne literature se tokrat obrača k najmlajšim. Nazorno in doživeto jim pripoveduje svetopisemsko velikonočno zgodbo.

Znižana cena 6,50 EUR (redna 12,50 EUR). Informacije in naročila na povezavi.

 

Christina Goodings: MOJA MALA VELIKONOČNA ZGODBA

Slikanica malega formata, ki najmlajšim razkriva pomen in globino praznika velike noči.

Znižana cena 5,90 EUR (redna 7,50 EUR). Informacije in naročila na povezavi.

 

Noélie Viallet: MOJA PRIPRAVA NA VELIKO NOČ

Delovni zvezek vabi otroka k aktivni pripravi na praznik velike noči. Besedila z vrzelmi bo dopolnjeval z nalepkami, sličice bo bodisi ustvaril s povezovanjem od pike do pike bodisi jih narisal, pobarval, iskal razlikemed njimi itn. Ob vsem tem bo doživeto spoznaval velikonočno zgodbo.

Znižana cena 4,90 EUR (redna 5,90 EUR). Informacije in naročila na povezavi.